Het initiatief van het Pop-Up Museum is uniek in de wereld. Het is het eerste museum waar je op een inspirerende en laagdrempelige wijze kennis maakt met de kracht van biobased ontwerpen.

Biobased en Pop-Up? Wat kun je je daar bij voorstellen?
Een Pop-Up Museum is een inspirerend en vernieuwend museum, dat letterlijk op popt op verrassende plekken. Een Pop-Up Museum is mobiel en tijdelijk van aard. Zo wordt het mogelijk om het museum te laten reizen naar verschillende locaties, zodat zoveel mogelijk mensen het museum kunnen bewonderen. Biobased is de toepassing van groene bestanddelen (biomassa) als grondstof voor producten.

De Pop-Up gedachte is niet nieuw, maar een biobased Pop-Up Museum wel. Sterker nog het Biobased Pop-Up Museum is de eerste in de wereld! Het is een museum waar je kennis maakt met de kracht van biobased ontwerpen; van eerste idee tot bruikbaar eindproduct.

Het Biobased Pop-up Museum gaat in 2017 op tournee door Noord-Nederland en kan op bijzondere plekken worden op- en afgebouwd. De eerste Pop-Up locatie is de oude melkfabriek van CBK Emmen, waar het museum vanaf 13 mei 2017 te bewonderen is.

Doe ook mee aan de Biobased ontwerpwedstrijd en stuur jouw beste biobased product in. Houdt daarvoor onze Facebook-pagina in de gaten.
Kijk hier hoe je mee kunt doen.

Het realiseren van het Biobased Pop-up Museum is mogelijk dankzij de steun van de provincie Drenthe, gemeente Emmen, Windesheim Industrieel Product Ontwerpen, CBK Emmen en deelnemende bedrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *